Nieuw openbaar laadpunt in Munstergeleen

11 december 2017

De PvdA werkt aan een duurzame toekomst voor Sittard-Geleen. Wethouder Ruud Guyt zet zich in om de mogelijkheden voor elektrisch vervoer te stimuleren. Afgelopen weekend kwam er in onze gemeente een nieuw openbaar laadpunt voor elektrische auto’s bij: aan de Kerkstraat in Munstergeleen.

Wethouder Ruud Guyt (Duurzaamheid): “Door het aanbieden van betrouwbare en toekomstbestendige oplaadmogelijkheden op zoveel mogelijk goed bereikbare plaatsen, hoopt de gemeente steeds meer mensen te stimuleren over te gaan op elektrisch vervoer. Veel mensen beschikken bijvoorbeeld niet over de mogelijkheid om op het eigen terrein een oplaadvoorziening te plaatsen. Deze openbare laadpunten kunnen dan zonder meer een uitkomst zijn.”

In 2016 hebben de provincies Limburg en Noord-Brabant samen een aanbesteding gedaan voor het plaatsen van 2.500 toekomstbestendige en slimme laadvoorzieningen voor elektrische auto’s. Bijzonder aan deze aanbesteding is, dat deze tot stand is gekomen zonder financiële bijdrage van de overheid, maar dankzij twee markpartijen die veel potentie zien in de markt van elektrische auto’s en de diensten eromheen, zoals slim laden.

Er staan nu twee laadpalen uit dit project in onze gemeente, aan de Beekhoverstraat in Geleen en aan de Kerkstraat in Munstergeleen. De totale teller staat hiermee op 30 e-laadvoorzieningen voor openbaar gebruik.