Nieuw platform voor inspraak inwoners Sittard-Geleen

Door Paul Kubben op 6 maart 2018

Het nieuwe online platform van de PvdA Sittard-Geleen is gelanceerd! Via de nieuwe website https://sittardgeleen.watvindjij.online kunnen alle inwoners van Sittard-Geleen met de nieuwe gemeenteraad meedenken. De nieuwe gemeenteraad gaat vanaf 21 maart 2018 op een nieuwe werken, met meer inspraak voor inwoners. Die inspraak gaat er dan wel van uit dat inwoners naar het stadhuis komen. Een goede ontwikkeling volgens de PvdA, die wel nog aanvulling nodig heeft. Want er zijn genoeg inwoners die over een onderwerp willen meedenken, maar niet naar het stadhuis willen of kunnen komen. Daarom heeft de PvdA Sittard-Geleen dit nieuwe platform ontwikkeld.

Met het platform Wat Vind Jij kan de nieuwe fractie van de PvdA in de gemeenteraad informatie uit alle uithoeken van de gemeente ophalen. Maar niet alleen de fractie van de PvdA, alle fracties in de gemeenteraad kunnen zien hoe inwoners denken over een bepaalde kwestie. Het is namelijk een voor iedereen toegankelijk platform. Door het afschaffen van het referendum door het kabinet Rutte-III, staat de manier waarop inwoners bij de politiek worden betrokken weer helemaal centraal. En in de gemeente Sittard-Geleen klinkt een luide oproep voor een transparanter bestuur. Het platform is een antwoord op al deze ontwikkelingen.

Paul Kubben

Paul Kubben

Jouw leven, onze samenleving. Daar gaat het om in de politiek. Als fractievoorzitter van de PvdA in Sittard-Geleen wil ik me er voor inzetten dat jij zeker kunt zijn van een goed leven, een bewust leven en een gezond leven. Dat is de kern. Om dat te bereiken is minder negativiteit en meer creativiteit in de gemeenteraad

Meer over Paul Kubben