Programma en lijst nummers 2 t/m 10 vastgesteld

Door Paul Kubben op 5 december 2017

Met trots presenteren we de eerste tien personen op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Vernieuwing en ervaring, jong en oud, man en vrouw, stadsdelen en dorpen: onze nieuwe lijst heeft het allemaal! Klik hier om de kandidatenlijst te bekijken.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2 december is naast de lijst ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. Het programma is getiteld Zeker van een goed leven. Voor de PvdA in Sittard-Geleen is het van belang dat iedereen zeker kan zijn van een goed leven in een bruisende regio, een bewust leven in een sociale stad en een gezond leven in een veilige wijk.

Het gehele programma wordt momenteel afgerond en in een mooi jasje gegoten. Binnen enkele weken is het programma via deze website beschikbaar. Hieronder kun je alvast een indruk krijgen van de drie hoofdstukken van het programma.

1. Goed leven in een bruisende regio

Voor een goed leven is het van belang dat iedereen zeker kan zijn van een inkomen. Daarom blijven we ons inzetten voor banen in onze regio. Echte banen voor een fatsoenlijk loon. En als er goede redenen zijn waarom jij deels of helemaal niet kunt werken, dan moet jij altijd zeker kunnen zijn van een inkomen. Daar staat de PvdA voor.

Met het rechtste kabinet Rutte-III zullen we daar als PvdA lokaal nog harder voor moeten knokken. Wij leven op het smalste stukje van Nederland, dus de verhoging van de BTW van 6% naar 9% zal nog meer mensen voor hun boodschappen naar Duitsland of België jagen. Daar gaan onze ondernemers en dus ook onze werknemers zeker last van krijgen. We zullen als PvdA Sittard-Geleen via de landelijke PvdA naar mogelijkheden zoeken om de schade voor onze werkgelegenheid te beperken.

Een baan en een inkomen is erg belangrijk, maar plezier maken is net zo belangrijk voor een goed leven. In de gemeente Sittard-Geleen kennen we een rijk verenigingsleven, er vinden evenementen plaats en je kunt van muziek en cultuur genieten. En toch, met name de centra van stadsdelen Sittard en Geleen roepen bij veel inwoners niet veel warme gevoelens op. De PvdA wil dit veranderen door juist de krachten in onze regio te bundelen. We ontkennen de onderlinge verschillen in onze stad niet. We willen, vanuit het idee dat we één stad zijn, werken aan meer onderlinge trots.

2. Bewust leven in een sociale stad

De PvdA in Sittard-Geleen stelt jouw leven centraal. Wij vinden het van belang dat jij een bewust leven kunt leiden in een sociale stad. Nederland is een welvarend land, Sittard-Geleen is een welvarende regio. Maar helaas niet voor iedereen. De PvdA wil dat we in Sittard-Geleen goed zorgen voor elkaar. Dat er ondersteuning is en blijft vanuit de gemeente wanneer het kort- of langdurig tegenzit in het leven.

Voor de PvdA is het net zo belangrijk dat we ons bewuster worden van de manier waarop we met elkaar leven op ons kleine stukje aarde. Bewuster van de impact van onze consumptie op mens, dier en milieu. Maar ook bewuster van de macht die jij als consument hebt om onze economie daadwerkelijk bij te sturen naar een regionale, eerlijke én duurzame economie.

Naast een verandering van onze economie, wil de PvdA ook verbeteringen in onze lokale democratie. Wij vinden het belangrijk dat jij bewuster wordt van de besluiten die in onze stad door het stadsbestuur en de gemeenteraad worden genomen. Nu is het zo dat alleen een kleine groep inwoners precies weet wanneer iets besproken wordt. Er zijn in de afgelopen periode zeker pogingen gedaan om dat te verbeteren. Maar het gaat voor de PvdA niet ver genoeg. Met name de digitale middelen om inwoners in heldere en begrijpelijke taal te betrekken bij besluitvorming, zijn onbenut gebleven.

3. Gezond leven in een veilige stad

Zonder een gezond leven kun je niet of niet goed werken. En kun je ook niet genieten van alle zaken die het leven leuk maken. En bezig zijn met de balans tussen welvaart en de druk op mens, dier en milieu, is zonder een goede gezondheid al helemaal geen prioriteit. En toch heeft juist ook die balans alles te maken met een gezond leven. Hetzelfde geldt voor veiligheid: wanneer jij je niet veilig voelt in jouw leefomgeving, kun je moeilijker genieten van de zaken die het leven leuk maken. Voor de PvdA in Sittard-Geleen is daarom een gezond leven in een veilige wijk het fundament waarop onze inwoners een goed leven in een bruisende regio en een bewust leven in een sociale stad kunnen leiden.

 

 

Paul Kubben

Paul Kubben

Jouw leven, onze samenleving. Daar gaat het om in de politiek. Als fractievoorzitter van de PvdA in Sittard-Geleen wil ik me er voor inzetten dat jij zeker kunt zijn van een goed leven, een bewust leven en een gezond leven. Dat is de kern. Om dat te bereiken is minder negativiteit en meer creativiteit in de gemeenteraad

Meer over Paul Kubben