Door Paul Kubben op 18 januari 2017

PvdA test nieuw openbaar vervoer in Limburg

Sinds half december 2016 verzorgt Arriva het openbaar vervoer in Limburg. Hiermee is er ook een nieuwe dienstregeling gekomen. En op sommige plekken zijn er haltes verdwenen of verlegd, op andere plekken zijn er haltes bijgekomen. Alle reden voor de PvdA om dit in heel Limburg te gaan testen! En we

Op zaterdag 21 januari gaat de PvdA Limburg het nieuwe openbaar vervoer testen. Aleida Berghorst, Statenlid voor de PvdA in het Limburgs parlement en woordvoerder mobiliteit gaat met de bus kriskras door Limburg. Onderweg stapt zij regelmatig uit om polshoogte te nemen bij haltes en buslijnen die eerder per mail of via facebook zijn genomineerd.

Als er nergens een aansluiting gemist wordt, dan duur de reis ongeveer 15 uur en de route doorkruist 55 Limburgse dorpen en steden.

Doel

Met de actie wil PvdA Limburg ervaren hoe de nieuwe vervoerder Arriva in diverse delen van Limburg bevalt. Daarbij is aandacht voor klachten, maar er is ook aandacht voor de positieve veranderingen, denk bijvoorbeeld aan de elektrische bussen.

“We mogen best trots zijn op de nieuwe OV-concessie, maar we moeten ook oog hebben voor verbeterpunten. Limburg verdient het best mogelijk OV! Door zelf door Limburg te reizen kan ik de bij de PvdA binnengekomen pijnpunten zelf ervaren en beoordelen,” aldus Aleida.

VDL Nedcar

De Roodtrip start om 7.00 uur in de ochtend bij de poorten van VDL Nedcar. In het weekend en op doordeweekse dagen na 20.00 ’s avonds stopt de bus naar station Sittard niet bij de poorten van VDL. Voor medewerkers van Nedcar betekent dat, dat ze na een late dienst 17 minuten moeten lopen om bij de dichtstbijzijnde bushalte in Holtum te komen. Bovendien rijdt lijn 35 na 20.00 uur ’s avonds slechts een keer per uur. Reden genoeg voor PvdA in Provinciale Staten om polshoogte te nemen. Op station Sittard gaat de reis om 8.21 uur verder met lijn 37 naar Brunssum.

Paul Kubben

Paul Kubben

Jouw leven, onze samenleving. Daar gaat het om in de politiek. Als fractievoorzitter van de PvdA in Sittard-Geleen wil ik me er voor inzetten dat jij zeker kunt zijn van een goed leven, een bewust leven en een gezond leven. Dat is de kern. Om dat te bereiken is minder negativiteit en meer creativiteit in de gemeenteraad

Meer over Paul Kubben