PvdA’er Ceriel Lucker in top 100 duurzame jongeren

13 juni 2018

Ceriel Lucker, burgerlid namens de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Sittard-Geleen, staat in de top 100 duurzame jongeren:

“Het is een enorme waardering na 2 jaar lang te hebben geïnvesteerd in Circular Clockworks. Het bedrijf waar ik iedere dag het imago van gerecyclede materialen probeer te verbeteren en uitleg waar de Circulaire economie precies over gaat. Dat is waar ik mij als ook kersvers burgerlid de komende periode op ga richten.

Vaak is onduidelijk wat nou de duurzaamste oplossing is. Bedrijven schreeuwen het van de daken hoe duurzaam ze wel niet zijn. Maar wat duurzaam lijkt, is het soms niet. Ik merk dat de bereidheid om zelf iets bij te dragen aan het milieu steeds groter wordt. Maar hoe dat het beste kan, is vaak onduidelijk. Ik ga absoluut niet verwachten dat iedereen milieu-deskundige wordt. Maar wel dat betrouwbare informatie gemakkelijk te vinden wordt.

Voor mij is deze rol bij uitstek weggelegd voor de gemeente. Om inwoners onafhankelijk te adviseren over duurzame veranderingen. Daarom zet ik mij komende periode in voor een informatiecentrum over duurzaamheid. Zodat ook jij beter weet wat je precies kunt doen, waarbij je meteen gebruik kan maken van de regelingen die de overheid te bieden heeft.

Zo maken we de gemeente Sittard-Geleen samen duurzaam!”

#methartvooriedereen