Door Paul Kubben op 5 oktober 2017

#roodtrip oktober is begonnen! Interview met Anieta Koenen

In de maand oktober ga ik op pad in de stad: de “#roodtrip oktober”. Ik ga gesprekken voeren met inwoners van Sittard-Geleen. Leden van de PvdA, contacten via sociale media, eigenlijk alle geïnteresseerden, jong en oud. Ook ga ik op bezoek bij maatschappelijke organisaties en bedrijven. Want het programma voor de verkiezingen maken we samen!

Op donderdag 5 oktober sprak ik met Anieta Koenen. Anieta is het nieuwste lid van de PvdA in Sittard-Geleen. Ik sprak haar niet voor niks op deze bijzondere dag, de dag waarop leraren in het basisonderwijs staken. Voor een beter loon en vermindering van de werkdruk. Anieta geeft les op basisschool De Triviant in Stein. Hieronder een verslag van het gesprek dat ik met haar voerde.

Paul Kubben
Lijsttrekker

Waarom ben je lid geworden van de PvdA?

Ik ben lid geworden omdat ik het belangrijk vind een sociaal geluid te laten horen in de stad. Een partij die de verbinding zoekt in de samenleving in plaats van verdeeldheid te zaaien, daar voel ik me bij thuis. De PvdA is wat mij betreft ook een partij die niet alleen klaagt, maar ook oog heeft voor wat er allemaal goed gaat in onze maatschappij. Die balans mis ik vaak bij andere partijen. Maar het streven naar verbeteringen, zoals het dichten van de kloof tussen arm en rijk, moet het uitgangspunt blijven.

Jouw beroepsgroep staakt vandaag voor meer loon en minder werkdruk. Doet jouw school ook mee?

Ja. Het is mooi om te zien dat veel collega’s vandaag het Zuiderpark in Den Haag opzoeken. Meer loon en minder werkdruk is hard nodig.

Wat vind jij van de actie?

Goed om te zien dat collectieve actie nog steeds werkt. Verder ben ik blij dat Lodewijk Asscher een eerste stap heeft kunnen zetten door in 2018 al 270 miljoen extra te reserveren voor meer loon. En als de berichten kloppen, wil het nieuwe kabinet daar nog geld bovenop doen voor de vermindering van de werkdruk. Het zijn mooie eerste stappen om tot echte verbeteringen te komen.

De campagne van de PvdA Sittard-Geleen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is begonnen; met deze roodtrip, met het opstellen van een verkiezingsprogramma en met een lijst. Doe je mee?

Jazeker. Ik vind het belangrijk dat de PvdA in Sittard-Geleen veel met inwoners van onze stad praat over wat zij belangrijk vinden. Deze roodtrip is een mooi voorbeeld en ik ga daar zelf ook een bijdrage aan leveren. Daar heb ik nu al zin in!

Paul Kubben

Paul Kubben

Jouw leven, onze samenleving. Daar gaat het om in de politiek. Als fractievoorzitter van de PvdA in Sittard-Geleen wil ik me er voor inzetten dat jij zeker kunt zijn van een goed leven, een bewust leven en een gezond leven. Dat is de kern. Om dat te bereiken is minder negativiteit en meer creativiteit in de gemeenteraad

Meer over Paul Kubben