Fractievoorzitter, raadslid

Paul Kubben

Jouw leven, onze samenleving. Daar gaat het om in de politiek. Als fractievoorzitter van de PvdA in Sittard-Geleen wil ik me er voor inzetten dat jij zeker kunt zijn van een goed leven, een bewust leven en een gezond leven. Dat is de kern. Om dat te bereiken is minder negativiteit en meer creativiteit in de gemeenteraad nodig. Daarom is mijn slogan: meer kleur in de politiek van Sittard-Geleen is hard nodig!

In 2009 werd ik lid van de PvdA. De partij sluit het beste aan bij mijn eigen levensloop. Ik ben 36 jaar, geboren in Geleen en opgegroeid in Sittard (Limbrichterveld). Ik woon samen met mijn vriendin, zoon van vier en dochter van een half jaar oud. Met behulp van een ons sociale stelsel heb ik een mooie ontwikkeling kunnen doormaken. Ook heb ik van dichtbij meegemaakt hoe belangrijk werk is voor het gevoel een goed leven te leiden. Ik wil me inzetten voor goede werkgelegenheid en de garantie van een inkomen wanneer werken even niet lukt. En kansen om iets van je leven te maken mogen niet weer opnieuw bepalend worden voor je kansen in de maatschappij. Dit zijn mijn belangrijkste drijfveren om politiek actief te zijn.

Achtergrond

Tot mijn 25ste heb ik in Zuid-Limburg gewoond (Sittard, Geleen en Maastricht), gewerkt en gestudeerd. Ik heb onder andere een eigen autorijschool gerund en ben taxichauffeur geweest. Daarnaast heb ik cultuurwetenschappen gestudeerd. Mijn studietijd heb ik in Amsterdam afgerond met een master politicologie. Daarna ben ik in Den Haag bij de rijksoverheid aan de slag gegaan en zijn we in Nijmegen gaan samenwonen. In deze ‘noordelijkste stad van het zuiden’ ben ik actief geweest in de PvdA. Sinds 2015 wonen we weer in Sittard, de plek waar mijn vriendin en ik zijn opgegroeid. In het najaar van 2017 heb ik de rijksoverheid na acht jaar verlaten en nu ben ik werkzaam bij de Provincie Limburg.