Ceriel Lucker weer in Duurzame Jongeren top 100!

6 juni 2019

Afgelopen jaar stond ons burgerraadslid Ceriel Lucker voor het eerst in de Duurzame Jongeren top 100. Het was de waardering voor zijn werk met zijn bedrijf Circular Clockworks waar hij de potentie van gerecyclede materialen laat zien in de vorm van een designhorloge. Afgelopen jaar was ook zijn eerste jaar in de lokale politiek van Sittard-Geleen, waar hij onder andere de portefeuille duurzaamheid namens de PvdA-fractie beheert.

‘Mijn kennismaking in de lokale politiek was heel leerzaam. Door de strenge financiële kaders word je als raad gedwongen om creatieve oplossingen te vinden. Dat kan in mijn ogen beter.’

Ook dit jaar mag Ceriel zich weer één van de 100 Duurzaamste Jongeren noemen. Dit keer is de plek niet alleen te danken aan zijn bedrijf, maar ook de politiek. Met de door Ceriel voorbereidde motie verduurzaming evenementen is de eerste stap gezet om de gemeente op een speelse manier te verduurzamen. Deze motie werd aangenomen door de gemeenteraad.

‘Een aangenomen motie is natuurlijk een heel mooi begin. Echter zie ik het als een startpunt. Er liggen echt grote kansen om mensen op ludieke manier met duurzame oplossingen in aanraking te laten komen. Uiteindelijk zal de uitvoering bepalen hoe waardevol de motie is. Daarom wil ik komend jaar actief betrokken blijven bij onder andere het Rosa festival. Daarnaast wil ik aan de slag met de duurzaamheidswinkel die we samen hebben afgesproken in het coalitieakkoord.’

Heb jij een idee of een vraag over hoe we samen iets kunnen doen om onze gemeente te vergroenen? Neem dan contact op met Ceriel! Hij gaat graag het gesprek aan om te kijken wat mogelijk is. Stuur Ceriel een mail via [email protected].