Mars in Geleen voor vrede in Oekraïne

2 maart 2022

In één week tijd ziet de wereld er compleet anders uit. Voor Europa, voor Nederland en met name voor Oekraïners zelf. Daarom liepen wij op woensdag 2 maart met een groep PvdA’ers uit Sittard-Geleen mee met de mars voor vrede in Oekraïne. De mars vertrok vanaf het oude raadhuis in Geleen.

Iedere nacht slapen ouders, grootouders samen met hun kinderen in kelders of in de metro, te schuilen voor Russische raketten. We zien hartverscheurende beelden van woonwijken die bestookt worden. Van mensen die afscheid nemen van hun geliefden, om de wapens op te pakken en hun democratie te verdedigen.

Dit vraagt om een snoeihard antwoord. Poetin koos voor deze oorlog. Het is zijn oorlog. Een in deze eeuw ongekende daad van agressie. Poetin ontkent het bestaansrecht van het land Oekraïne. Hij dreigt met nucleaire wapens. De Russische dictator is een ongekende bedreiging voor vrijheid en democratie op ons continent.

Wij zijn van mening dat de gemeente Sittard-Geleen alles in het werk moet stellen om oorlogsslachtoffers te helpen. Vragen daarover aan het college van Burgemeester en Wethouders zijn gesteld. Spoedig volgt meer informatie.