Moties lokale Green Deal en zorg voor 30% sociale huurwoningen aangenomen!

10 november 2023

Op 8 en 9 november vond een tweedaagse zitting de gemeenteraad plaats. In november zijn altijd de Algemene Beschouwingen. We bespreken dan de begroting voor Sittard-Geleen voor volgende jaren. Onze fractie GroenLinks-PvdA heeft drie moties ingediend, waarvan er twee zijn aangenomen! Wij zijn van mening dat er best zaken goed gaan in onze gemeente, maar dat het college van Burgemeester en Wethouders te langzaam gaat als het gaat om de energietransitie en om het in balans brengen van de woningvoorraad.

De volgende drie moties hebben we ingediend:
– Lokale Green Deal, samen met D66. De motie roept het college op om alles in het werk te stellen om de doelstelling voor de Regionale Energiestrategie Zuid-Limburg te realiseren. Deze motie is aangenomen. Onderaan dit bericht zijn de linkjes naar de moties opgenomen.

– Sturing op 30% sociale huurwoningen in Sittard-Geleen. De motie eist van het college dat bij nieuwbouwplannen 30% sociale huurwoningen worden opgenomen. Deze motie is ook aangenomen.

– Onderzoek verlenging crisisnoodopvang vluchtelingen bij Fortuna stadion. Met deze motie wilden wij dat het college op tijd draagvlak gaat onderzoeken om de crisisnoodopvang vluchtelingen bij het Fortuna stadion een jaar langer open te houden. Deze gaat nu naar 1 jaar al dicht in juni 2024. Er zijn geen klachten en verenigingen helpen vluchtelingen met plezier. Zonde van de kosten om dit na een jaar al weer af te breken, omdat de vluchtelingenstroom volgend jaar niet ineens zal stoppen. Helaas is deze motie verworpen.

De bijdragen van onze fractie en het debat met het college en andere partijen is hier terug te bekijken: https://sittardgeleen.raadsinformatie.nl/

Linkjes naar de moties:

Green Deal

30% sociale huur 

Onderzoek verlening crisisnoodopvang bij Fortuna (verworpen)