Paul Kubben nieuwe fractievoorzitter GroenLinks-PvdA

5 oktober 2023

Marco Schipper draagt per 5 oktober 2023 zijn rol als fractievoorzitter van de gecombineerde fractie GroenLinks-PvdA over aan Paul Kubben. Paul is met unanieme steun van de fractie en in overleg met beide afdelingsbesturen gekozen. Marco is per 1 januari 2024 geen inwoner van onze gemeente meer en zal daarom in december uit de gemeenteraad terugtreden. Jennifer Slippens is zijn opvolger in de fractie.

Het afscheid van Marco Schipper komt kort na het vertrek van Kim Schmitz. Beiden hebben een leidende rol genomen, samen met Paul Kubben, om de fracties GroenLinks en PvdA direct na de raadsverkiezingen van maart 2022 samen te voegen. Daarmee zijn zij ook een onderdeel geweest van de beweging om landelijk tot één lijst GroenLinks-PvdA te komen bij de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen.

Per vandaag bestaat het dagelijks bestuur van de fractie naast Paul als fractievoorzitter uit Math de Loo als vice-fractievoorzitter / penningmeester en Amani Boukhrissi als secretaris. Marco Schipper: “Ik laat de fractie met een gerust hart achter. Paul Kubben, Jos Janssen, Math de Loo en Tom Baars (burgerlid) zijn de ervaren krachten, Annelies Wielders heeft een groot hart voor het hele sociale domein, politiek talent Amani Boukhrissi is al goed op stoom en Jennifer Slippens is dan wel nieuwkomer in de fractie, maar zij heeft al veel ervaring bij onze jongerenorganisatie DWARS. Tot de laatste raadsvergadering in december blijf ik me inzetten voor onze fractie en voor onze politieke beweging. Op naar een mooie verkiezingsuitslag in november bij de landelijke verkiezingen en in december zal ik een laatste woord tot de gemeenteraad richten.”