Teken de petitie tegen stijging prijzen warmtenet Hoogveld / Limbrichterveld

4 februari 2022

De gasprijzen in Nederland zijn enorm gestegen. De maandelijkse energierekening is daardoor meer dan verdubbeld. Dat raakt iedereen; de mensen met een lager inkomen nog het meest. Daar maken wij ons als PvdA zorgen om. In ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart staan extra maatregelen voor het energieneutraal maken van woningen, met steun voor de mensen die dit niet kunnen betalen.

Hoogveld en deel van Limbrichterveld maken gebruik van een warmtenet. In de biomassacentrale wordt warmte opgewekt met snoeiafval uit onze regio. Dat snoeiafval is niet ineens duurder geworden, en toch is de energierekening voor inwoners verdubbeld. Dit komt doordat per wet de prijzen voor warmtenetten gekoppeld zijn aan de gasprijzen.

Dit zou in een nieuwe warmtewet opgelost worden, maar die is door het kabinet uitgesteld. Loskoppeling van gasprijzen moet al eerder. Op 11 februari bezoekt Tweede Kamerlid Joris Thijssen Hoogveld/Limbrichterveld. Wij willen hem dan een wijkpetitie aanbieden. Je kunt met hem in gesprek (meld je aan via onderstaande gegevens).

Teken de petitie, zodat het signaal dat we Kamerlid Joris Thijssen meegeven zo krachtig mogelijk is! Je kunt de petitie tekenen in winkelcentrum Limbrichterveld op 5 februari en/of digitaal:

TEKEN HIER DIGITAAL DE PETITIE

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 11 februari van 11:00 tot 12:00. Locatie is Theehuis, Hof van Onthaasting, Hoogveld (te bereiken via onder andere de Smithlaan). In verband met de geldende coronaregels is een maximum aantal bezoekers mogelijk. Daarom is aanmelding nodig. Stuur een mail naar [email protected].

Tot 11 februari!