Wandel mee in de Schwienswei: Hateboer ja, vakantiepark nee

4 februari 2022

Op zondag 13 februari maken we een wandeling door de Schwienswei. Met zo veel mogelijk mensen willen we een signaal afgeven aan GOB, CDA en Stadspartij. Deze coalitiepartijen willen een groot vakantiepark op het voormalige CIOS-terrein laten bouwen. Zij vinden dat daarmee zwembad de Nieuwe Hateboer behouden kan blijven. Want, zo stellen zij, er is besloten dat de gemeente alleen nog Glanerbrook financiert als centrale zwemvoorziening in Sittard-Geleen. En niet meer Het Anker in Buchten en de Hateboer in Sittard. Als de Hateboer onderdeel van een vakantiepark wordt, dan kan dit als privaat zwembad blijven bestaan, zo stellen zij.

Maar wat blijkt nu? Op 24 februari ligt een voorstel in de gemeenteraad om ook gemeentelijk geld aan Het Anker te betalen (naast Glanerbrook dus). Wij zijn van mening dat een ongelijke behandeling in onze gemeente als het gaat om de zwembaden zeer onwenselijk is. Wij zijn voor het behoud van Het Anker en de Hateboer.

De staat van de natuur in Nederland is slecht, en in Sittard-Geleen is er al zo weinig groen. Wie profiteert nu eigenlijk echt van zo’n vakantiepark? Natuurlijk zullen er een paar mensen werk vinden. Maar het zijn met name investeerders die hier grof geld aan verdienen. Zij willen rendement zien op hun belegging. Ze doen dit echt niet om jouw leefomgeving beter te maken! Om de vergunning te krijgen doen ze alsof omwonenden altijd kunnen komen zwemmen, tegen een redelijk tarief. Maar na een paar jaar worden de openingstijden flink terug geschroefd en de prijzen voor de toegang verhoogd.

Wandel mee! Zo laten we zien dat we hart hebben voor de Schwienswei en zwembad de Hateboer. Door mee te wandelen steun je onze inzet in de gemeenteraad op 24 februari aanstaande om een nieuwe financiering voor de Hateboer voor elkaar te krijgen. En om bij de verkiezingen 16 maart aan de politieke partijen duidelijk te maken dat een vakantiepark echt de verkeerde keuze is!

We starten om 11:00 op zondag 13 februari op de parkeerplaats bij de Hateboer. Voor een warme drank na afloop van de wandeling wordt gezorgd. Laat ons even weten wanneer je van plan bent om te komen. Stuur een mail naar [email protected].

#methartvoordeiedereen