Een lokale (digitale) munt en een kenniscentrum duurzaamheid: moties PvdA aangenomen

Door Paul Kubben op 9 juli 2020

Op 8 en 9 juli heeft de gemeenteraad vergaderd, over vele onderwerpen: het addendum op het coalitieakkoord, de school en sportvelden tussen Grevenbicht en Obbicht, de financiële stand van de gemeente. Onze PvdA-fractie heeft zich ingezet voor twee onderwerpen in deze bespreking. We willen graag met de gemeenteraad en het college gaan kijken of en hoe we een lokale digitale munt kunnen invoeren in Sittard-Geleen. Lees hier meer over onze ideeën hierover op SittardGeleenNieuws.nl. Ook hebben we ons ingezet voor het oprichten van een Kenniscentrum Duurzaamheid.

Zowel over de lokale munt als over het kenniscentrum duurzaamheid hebben we twee moties ingediend. Deze zijn met ruime meerderheid aangenomen! Beide moties zijn hieronder te raadplegen.

 

Paul Kubben

Paul Kubben

Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In 2018 kwam ik als nieuwkomer in de gemeenteraad. Met een klein team heb ik me onder andere succesvol ingezet voor: Het behouden van bijzondere bijstand op 110% sociaal minimum (in plaats van de voorgestelde bezuiniging van het college); Opzetten van een proef met een klein bedrag

Meer over Paul Kubben