Fractie wil invulling vrijgevallen ruimte gesloopte flat Limbrichterveld

Door Paul Kubben op 10 maart 2023

Twee jaar geleden werd de voormalige derde flat aan de Eisenhowerstraat in het Limbrichterveld in Sittard ontmanteld en gesloopt. Voor het gebruik van de vrijgevallen ruimte is destijds een uitvraag onder inwoners gedaan, waarschijnlijk door ZOwonen. Aan omwonenden werd gevraagd welke ideeën zij hadden voor invulling van het terrein.

Onze fractie GroenLinks-PvdA heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders hierover. Wij willen weten of het college met deze uitvraag onder inwoners bekend is en wat er met de resultaten van de uitvraag is gedaan. Wij zijn van mening dat (tijdelijke) invulling van meerwaarde kan zijn voor de wijk Limbrichterveld. Graag vernemen we of het college die mening deelt en zo ja, welke rol ZOwonen daar dan in heeft en welke rol de gemeente daarin heeft.

Invulling van de vrijgevallen ruimte heeft onze voorkeur. Zo denken wij aan een skateparkje dat geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar. Er is in de wijk namelijk gelegenheid tot spelen voor jonge kinderen. En iets verderop is er het skatepark aan de Holleweg, maar dat is minder geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar. We willen graag weten of dit overeenkomt met wat de inwoners destijds hebben aangedragen en of er nog andere geschikte ideeën zijn. Over enkele weken zullen we antwoord krijgen op onze vragen, om op basis daarvan volgende stappen te kunnen zetten.

Lees hier ook het bericht over onze vragen op sittardgeleennieuws.nl.

Paul Kubben

Paul Kubben

Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In 2018 kwam ik als nieuwkomer in de gemeenteraad. Met een klein team heb ik me onder andere succesvol ingezet voor: Het behouden van bijzondere bijstand op 110% sociaal minimum (in plaats van de voorgestelde bezuiniging van het college); Opzetten van een proef met een klein bedrag

Meer over Paul Kubben