Oproep PvdA aan gemeenteraad om actie minimumloon naar 14 euro te steunen

Door Paul Kubben op 25 februari 2021

De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat het functioneren van onze samenleving sterk afhankelijk is van vaak onderbetaalde en ondergewaardeerde werkzaamheden. Denk hierbij aan beroepen zoals zorgverlener, pakketbezorger, vuilnisophaler, vakkenvuller in de supermarkt, handhaver, enzovoorts. Sittard-Geleen heeft duizenden inwoners die ondanks hun onmisbare beroep een inkomen hebben waarmee ze officieel tot de werkende armen behoren en waarmee ze hun gezinnen niet of nauwelijks kunnen onderhouden. Daarom steunen wij de coalitie ‘Voor 14’ die strijd voor het optillen van het minimum uurloon naar 14 euro. Ook landelijk zet de PvdA zich daar voor in:

“In Nederland moet je van je werk kunnen leven. Alle werkenden verdienen een fatsoenlijk loon. Toch zijn er steeds meer werkende armen en mensen die een baan hebben, soms zelfs banen combineren, maar niet rondkomen aan het einde van de maand. We introduceren daarom het minimumuurloon. Een minimumuurloon van 14 euro is duidelijk, transparant en minder complex voor toezichthouders, werkgevers en werknemers. We verhogen het minimumloon met behoud van de koppeling aan de sociale zekerheid, waaronder de AOW en de bijstand.”

In een motie roepen we de gemeenteraad van Sittard-Geleen op om deze strijd te steunen. Deze motie dienen we in voor de gemeenteraad van 25 maart en we hopen natuurlijk op steun van een meerderheid van de raad!

Paul Kubben, fractievoorzitter

Motie aansluiting bij coalitie minimumloon naar 14 euro

Paul Kubben

Paul Kubben

Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In 2018 kwam ik als nieuwkomer in de gemeenteraad. Met een klein team heb ik me onder andere succesvol ingezet voor: Het behouden van bijzondere bijstand op 110% sociaal minimum (in plaats van de voorgestelde bezuiniging van het college); Opzetten van een proef met een klein bedrag

Meer over Paul Kubben