PvdA-motie “steun de strijd voor minimumloon 14 euro” aangenomen!

Door Paul Kubben op 25 maart 2021

“Wij willen dat iedereen kan leven in plaats van overleven. Dat iedereen zich vrij voelt in plaats van beperkt. Dat iedereen een fatsoenlijk heeft en mee kan doen.” Een oproep van de groep Voor 14 (FNV) is ons als PvdA uit het hart gegrepen. Niet voor niks hebben wij in ons landelijk programma het streven staan om tot een verhoging van het minimumloon naar 14 euro te komen. Wij vinden als lokale PvdA-fractie dat dit streven voor Sittard-Geleen extra van belang is. We werken met inwoners aan een visie op onze stad voor 2030. Als PvdA hebben we daar bij opgemerkt dat al die mooie toekomstbeelden niks waard zijn als een deel van onze inwoners niks te besteden hebben. Geen waardig salaris kunnen verdienen voor zeer waardevol werk.

Het besteedbaar inkomen in onze gemeente ligt fors lager dan gemiddeld in Nederland! En daarom hebben wij onze motie ingediend. Omdat daarmee de gemeenteraad de doelstelling voor een minimumloon van 14 euro onderschrijft. En we het college (gob, CDA, GroenLinks en Stadspartij) oproepen dit streven mee te nemen in de lobby richting een nieuw kabinet. Onze motie is mee ingediend door D66, GroenLinks en 50+. Met 31 stemmen voor en 6 stemmen tegen is de motie aangenomen!

Voor meer informatie over de motie zelf klik hier.

Paul Kubben

Paul Kubben

Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In 2018 kwam ik als nieuwkomer in de gemeenteraad. Met een klein team heb ik me onder andere succesvol ingezet voor: Het behouden van bijzondere bijstand op 110% sociaal minimum (in plaats van de voorgestelde bezuiniging van het college); Opzetten van een proef met een klein bedrag

Meer over Paul Kubben