Lijsttrekker, fractievoorzitter

Paul Kubben

Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In 2018 kwam ik als nieuwkomer in de gemeenteraad. Met een klein team heb ik me onder andere succesvol ingezet voor:

Niet alles lukt natuurlijk. Maar ik ben er wel trots op dat ik hier mee bezig ben geweest:

  • We hebben als leeuwen gevochten om de muziekschool open te houden (slechtste besluit van de gemeenteraad in jaren om tot sluiting over te gaan!);
  • We hebben tevergeefs geprobeerd om een proef met verplaatsing van de zaterdag(vers)markt in Sittard voor elkaar te krijgen (win-win-win situatie voor horeca, marktkooplieden en cultuurmakers is echt mogelijk).

Ik wil graag nog een periode door in de gemeenteraad. Ik ben van mening dat zowel jongeren als mensen in de drukste fase van hun leven door combinatie baan en gezin te weinig vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad. Ik val zelf in de tweede categorie. De raad hoort een afspiegeling van onze inwoners te zijn. Jong, middelbaar en ouder, maar ook vrouw/man: onze lijst is een ideale mix van dit alles.

Met mijn team heb ik een programma voor de komende periode gemaakt. De titel is: Met hart voor iedereen in Sittard-Geleen. Voor een sterke, sociale en groene gemeente. Dit programma vormt de basis waarmee we met zoveel mogelijk inwoners, bedrijven en instelling het gesprek aan gaan. We dagen iedereen uit om concrete actiepunten toe te voegen.

Dan nog iets over mijzelf. Ik ben 40 jaar, geboren in Geleen en getogen in Sittard. Samen met Laurie Sluijs en onze drie kinderen (8, 4 en bijna 2) woon ik in Sittard. De familie van mijn moeders zijde is ‘van de Kloes’ in Gelaen. Zelf ben ik met mijn moeder, broer en zus opgegroeid in Limbrichterveld, in de vijfde flat. Gelijke kansen voor elk kind van ik van wezenlijk belang. Wij hadden het niet breed thuis vroeger, integendeel. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen in mijn leven. Allereerst richting mijn eigen moeder natuurlijk. En ten tweede richting het sociale stelsel. Ik wil me inzetten om dat ook voor volgende generaties weer voor elkaar te krijgen.

Dat de overheid niet meer voor mensen werkt, dat staat inmiddels wel vast. Kijk naar de toeslagenaffaire, kijk naar de wijze waarop mensen in loondienst en kleine ondernemers onevenredig veel bijdragen aan onze voorzieningen (onder andere door  loonbelasting). En dat terwijl de grote bedrijven bakken met geld wegsluizen. Maar ook naar de manier waarop te langzaam en te weinig wordt gewerkt aan een duurzamere samenleving die ook nog voor iedereen betaalbaar is. Dat moet echt anders.

Je kunt me volgen via sociale media of via deze website. Je kunt mij ook persoonlijk mailen of bellen. Met jouw stem zal ik, samen met alle andere PvdA’ers op de lijst, knokken voor een gemeente waarin iedereen mee kan doen. Want dat is hard nodig in Sittard-Geleen!

Paul Kubben
Lijsttrekker

#methartvooriedereen